Рожен събира българите от цял свят!Така е било, така и ще

...
Рожен събира българите от цял свят!Така е било, така и ще
Коментари Харесай

На Роженския събор: Организаторите изтриха снимка на бесарабски българи, после пак я върнаха

Рожен събира българите от целия свят!

Така е било, по този начин и ще бъде!

Съборът се организира под патронажа на президента Румен Радев.

" Само една снимка, тази снимка, от Рожен - събор на националното творчество и отглеждане на животни, на три колектива от Болград, Украйна, стана опасност за организаторите. Само за няколко часа я сложихте и я прибрахте от формалната си страница. Не се опасявайте от фотоси, от нас и нашето знаме, ние сме тук с културна стратегия. Ние ще се приберем с гордо вдигната глава, с обич към родината и прародината. Имаме задоволително сили, воля и самообладание с цел да оцелеем и в тази " война ". Да живее Украйна! Да живее България! ", написа Жана Суслина, участник в събитието. (Впоследствие постът ѝ беше заключен.)

Оказа се, че снимката е била върната на роженската страница след намесата на депутата от " Демократична България " Елисавета Белобрадова.

" Малко късно, малко нерешително, малко и с махване на пръчката на феята Erato - снимката на украинските българи с български носии и украинското знаме се върна назад на страницата на събора в Рожен, който не е на Митрофанова, а е подпомаган от държавни институции и общини. Рожен и Родопите са на всички българи ", написа в мрежата Николай Стайков.

" Да махнеш снимка, след това да я върнеш - българи от Украйна - да не знаеш какво да правиш с тях - да им се радваш ли, да ги гориш ли - по този начин е, благи мои, съветската агитация е последна и националистическа. Сърбайте в този момент каквото надробихте. Рожен обединява! Рожен събира българите от целия свят! Така е било, по този начин и ще бъде! ", заключава коментар под обявата на във фейсбук страницата на събитието.

На събора през днешния ден, наред с българските национални флагове и тези с надпис „ Свобода или гибел “ се веят и съветски национални флагове, оповестява Българска телеграфна агенция. Руските се продават по 14 лв..

Съборът продължава до неделя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР